Be careful what you tell your psycologists or sexologists or whatever! They are publishing the stastistics in your very own newspapers! Its fun reading but you know what its really bad publicity!

Een derde van Belgische mannen heeft last van vroegtijdige zaadlozing

Een derde van Belgische mannen heeft last van vroegtijdige zaadlozing
Foto: Shutterstock
Meer dan een derde van de Belgische mannen wordt soms of vaak geconfronteerd met vroegtijdige zaadlozing. Slechts 25 procent van die mannen gaat op zoek naar een oplossing voor dat probleem. Dat zijn enkele resultaten uit een onderzoek van IPSOS, dat 1.000 mannen en vrouwen tussen 18 en 70 jaar bevroeg over hun seksleven. De resultaten ervan worden woensdag voorgesteld.

Uit het onderzoek blijkt dat 35 procent van de mannen soms of vaak geconfronteerd wordt met vroegtijdige zaadlozing. Het is daarmee de meest voorkomende seksuele stoornis bij mannen. Een vierde van de ondervraagden gaf aan al libidoproblemen gehad te hebben en bijna evenveel mannen kregen al te kampen met erectiestoornissen. De resultaten zijn gelijklopend ongeacht de leeftijd of sociale klasse.

Zowel mannen als vrouwen zijn het erover eens dat vroegtijdige zaadlozing een invloed heeft op hun relatie. Wel zegt slechts de helft van de vrouwen dat ze er al mee te maken kregen, waarvan nog eens de helft wil dat hun partner de zaadlozing uitstelt. Iets meer dan de helft van de mannen zou dat ook willen kunnen en 80 procent zou bereid zijn een geneesmiddel te nemen als de huisarts dat zou voorschrijven. Nochtans heeft drie vierde van de mannen nog nooit informatie gezocht over het probleem.

Maar liefst drie op de vier Belgen vinden dat hun seksleven beter kan en 80 procent vindt een goed seksleven belangrijk. Zeven op de tien ondervraagden vinden dan weer dat hun seksuele betrekkingen niet lang genoeg duren.http://www.standaard.be/cnt/dmf20131023_00805228

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s