Ocharme! Sukkels!

Carnavalsgroep ‘Bepikt en Bestoelen’ is… bestolen

Door: Rutger Lievens 
13/02/14 – 14u45

Oud-voorzitter plundert carnavalskas

De groep bracht vorig jaar nog een ode aan keizer Kamiel Sergeant. © Rutger Lievens.

De Aalsterse carnavalsgroep ‘Bepikt en Bestoelen’ is letterlijk… bepikt en bestolen. Tegen de voormalige voorzitter, die met al het geld zou gaan lopen zijn, is klacht ingediend. Het ziet er niet naar uit dat de groep nog op tijd een carnavalswagen zal kunnen bouwen. Hun werkhal staat zo goed als leeg.

Je mag wel zeggen dat Bepikt en Bestoelen zijn naam waarmaakt. De carnavalsgroep werd de voorbije maanden volledig kaalgeplukt door een bestuurslid. Iedereen wijst naar D.C., voormalig voorzitter van de groep, die nu met de noorderzon is verdwenen. “De carnavalsgroep blijft na zijn vertrek met een pak schulden achter. We hebben een barbecue georganiseerd maar de vleesleverancier wacht nog altijd op zijn geld. De carnavalswinkel waar we de kostuums kochten, is hetzelfde overkomen. Van de opbrengsten van het eetfestijn van vorige zomer heeft niemand iets teruggezien en de 3.000 euro die de Halloweenparty opbracht is ook weg. De groep kan dit onmogelijk nog goedmaken”, zegt Kelly Hobbels, cafébazin van De Plezanten Hoek, het lokaal van de carnavalsgroep.

Bepikt en Bestoelen was al ontstaan in mysterieuze omstandigheden. Op de website lezen we dat de gebroeders Patrick en Daniel Janssens en voorzitter D. C. de oprichters van ‘t Es Noig waren. “Door een lid werd de groep opgestookt en zijn ze de groep na acht jaar kwijtgeraakt”, schrijven de broers Janssens en D. C.. Van de bestuursleden die op de website van de groep worden vernoemd, is nauwelijks nog iemand verbonden aan Bepikt en Bestoelen. De vroegere schatbewaarder bijvoorbeeld, Jean-Paul De Ryck, vroeg na het eetfestijn vorige zomer om hem te ontslaan, uit ontevredenheid met de gang van zaken. Patrick Janssens zegt ook dat hij de groep verlaten heeft.

Opvallend is dat de (ex-)leden unaniem naar de voormalige voorzitter wijzen als de grote boosdoener. “De mensen die na zijn vertrek de groep hebben overgenomen hebben klacht ingediend bij de politie tegen de vroegere voorzitter. Niemand koestert de hoop om het geld nog ooit terug te zien, want dat zal allemaal verdwenen zijn. Maar op die manier probeerde Bepikt en Bestoelen toch een en ander recht te zetten bij sponsors. Het vertrouwen daar is echter volledig weg”, zegt Kelly Hobbels.

Telefoon werkt niet
Op het schepencollege is al twee keer een agendapunt verdaagd in verband met Bepikt en Bestoelen. Het stadsbestuur wil de carnavalsgroep uit de carnavalswerkhallen. “Je ziet die mensen niet. De telefoon van de secretaris werkt niet en de voorzitter neemt zijn gsm niet op”, zegt Luc Vermeiren, toezichter in de hallen. “De groep heeft ook geen onderwerp bij de stad binnengegeven, wat verplicht is.”

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1793051/2014/02/13/Carnavalsgroep-Bepikt-en-Bestoelen-is-bestolen.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s