Why did she wait so long?( i had to face almost 20 years of humiliation and no one did anything about it)

 

Milquet maakt seksisme strafbaar

Seksisme wordt binnenkort strafbaar. Het gaat niet alleen over vrou­wen beschimpen en vernederen op straat, maar ook op het werk of op sociale media zoals Facebook. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In 2012 zorgde de documentaire Femme de la Rue voor ophef. Het toont hoe vrouwen in Brussel op straat worden beschimpt en geïntimideerd. Het opende de ogen van onder ande­re minister van Gelijke Kan­sen Joëlle Milquet (CDH), die seksisme uit de wereld wil hel­pen.

Ondertussen heeft Milquet een wetsontwerp klaar en overtuigde ze haar re­geringspartners om de strijd aan te gaan. Als alles goed gaat, keurt de Kamer het voorstel begin april goed.

Wie opzet­telijk een gebaar of handeling stelt die vrouwen schade toe­brengt en de waardigheid van hun persoon ernstig aantast kan straks in de kraag wor­den gevat. Waar de grens pre­cies ligt, dat moet de rechter uitmaken. Overtreders ris­keren een gevangenisstraf tussen een maand en een jaar en boetes tussen 50 en 1.000 euro.

Milquet maakt seksisme strafbaar

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140313_01022561?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seeding

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s